ΒΙΒΛΙΟΠΑΡΟΥΣΙΑΣΕΙΣ Ενηλίκων

2 νέα βιβλία που όλοι οι γονείς πρέπει να έχουν στην βιβλιοθήκη τους.

Ο λόγος σήμερα για 2 βιβλία που σκοπό έχουν να βοηθήσουν τους γονείς να κατανοήσουν το παιδί τους και στην συνέχεια να το βοηθήσουν σε ζητήματα όπως η φιλία και το αίσθημα τις χαράς.

Ο κάθε γονιός θέλει για το παιδί του το καλύτερο. Έτσι όταν εκείνο αντιμετωπίσει κάποια δυσκολία ο μπαμπάς και η μαμά τρέχουν να βρουν λύση. Είναι όμως, πάντα εύκολο;

Το βιβλίο Πως να βοηθήσω το παιδί μου να έχει φίλους μας δίνει απαντήσεις σε ένα δύσκολο ζήτημα αυτό της φιλίας. Νομίζω πως όλοι οι γονείς όταν πηγαίνει για πρώτη φορά σχολείο το παιδί τους έχουμε την ανησυχία για το αν θα κάνει φίλους. Το βιβλίο αυτό μας δίνει πληροφορίες και συμβουλές για να του δείξουμε πως μπορεί να γίνει κοινωνικό, να τονώσουμε την αυτοπεποίθηση του και άλλα πολλά.

Περιγραφή:

Πώς να βοηθήσω το παιδί μου να έχει φίλους

Οι φιλίες είναι δύσκολες, υπάρχει όµως λύση. Αυτός ο οδηγός θα σας βοηθήσει να δώσετε στο παιδί σας τα εφόδια που χρειάζεται για να χτίσει γερούς δεσµούς. Προσφέρει ιδέες, πληροφορίες και συµβουλές για να µιλήσετε µαζί του, να τονώσετε την αυτοεκτίµησή του, να του δείξετε πώς να αναπτύξει κοινωνικές δεξιότητες και να ζει χαρούµενο µε υγιείς φιλικές σχέσεις.

Εξηγήστε του τι σηµαίνει καλή φιλία.
Κάντε ευχάριστες δραστηριότητες που ενισχύουν τους δεσµούς.
Καλλιεργήστε τον θετικό τρόπο σκέψης και την ενσυναίσθηση.
Αντιµετωπίστε την πίεση των συνοµηλίκων και τον εκφοβισµό.
Αναγνωρίστε πότε πρέπει να ζητήσετε τη βοήθεια ειδικού.

Το δεύτερο βιβλίο Πως να βοηθήσω το παιδί μου να είναι χαρούμενο είναι θησαυρός για γονείς που ίσως βλέπουν το παιδί τους να έχει κακή διάθεση. Για την ακρίβεια είναι ένας έξυπνος οδηγός με πρακτικές συμβουλές για να βοηθήσουμε κάθε παιδί να υιοθετήσει θετική στάση ζωής και να χτίσει την ψυχική ανθεκτικότητα και την αυτοπεποίθηση που χρειάζεται.

Περιγραφή:

Πώς να βοηθήσω το παιδί μου να είναι χαρούμενο

Υπάρχουν τόσοι λόγοι για να έχει ένα παιδί κακή διάθεση, που είναι δύσκολο να γνωρίζετε τον καλύτερο τρόπο να το υποστηρίξετε. Αυτός ο οδηγός θα σας βοηθήσει να επικοινωνήσετε µαζί του και να του δείξετε πώς µπορεί να εκφραστεί. Προσφέρει ιδέες για απλές αλλαγές στην καθηµερινότητα, που οδηγούν στην υιοθέτηση θετικής στάσης ζωής και την ενίσχυση της ψυχικής ανθεκτικότητας και της αυτοπεποίθησης του παιδιού.

Εντοπίστε την αιτία των αρνητικών συναισθηµάτων του παιδιού.
Καλλιεργήστε τον θετικό τρόπο σκέψης.
Τονώστε την αυτοπεποίθησή του.
Κάντε δραστηριότητες που ενισχύουν την καλή διάθεση.
Αναγνωρίστε πότε πρέπει να ζητήσετε τη βοήθεια ειδικού.

Ευχαριστούμε Μεταίχμιο.

love xoxo

0 comments on “2 νέα βιβλία που όλοι οι γονείς πρέπει να έχουν στην βιβλιοθήκη τους.

Σχολιάστε

Εισάγετε τα παρακάτω στοιχεία ή επιλέξτε ένα εικονίδιο για να συνδεθείτε:

Λογότυπο WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό WordPress.com. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Facebook. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Σύνδεση με %s

Ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για την εξάλειψη των ανεπιθύμητων σχολίων. Μάθετε πως επεξεργάζονται τα δεδομένα των σχολίων σας.

Αρέσει σε %d bloggers: