Οι Αλέξανδρος Δρακινός και Παναγιώτης Θεριανός, απόφοιτοι του ΙΒ (Διεθνές Κέντρο Σπουδών) της Σχολής Μωραΐτη, είναι οι εμπνευστές του εγχειρήματος doyourPart που ενθαρρύνει νέους ανθρώπους να χρησιμοποιήσουν την τέχνη τους για καλό σκοπό.
Πρόκειται για μια e-δημοπρασία που λαμβάνει χώρα από τις 12 έως τις 19 Σεπτεμβρίου 2021 μέσα από την ιστοσελίδα http://www.doyourpart.gr.

Πιο συγκεκριμένα δημοπρατούνται περισσότερα από 70 έργα τέχνης φιλοτεχνημένα από μαθητές και απόφοιτους του τμήματος Visual Arts του IB της Σχολής Μωραΐτη καθώς και σπουδαστές Καλών κι Εφαρμοσμένων Τεχνών από άλλα σχολεία. Επιπρόσθετα, τη φετινή χρονιά διατίθεται ένα σχέδιο του διακεκριμένου ζωγράφου Νίκου Χατζηκυριάκου-Γκίκα, ευγενική παραχώρηση του οίκου δημοπρασιών Hellenic Auctions.
Όλα τα έσοδα θα διατεθούν για την ενίσχυση του έργου της Ένωσης «Μαζί για το Παιδί» που συμπληρώνει 25 χρόνια προσφοράς σε παιδιά που έχουν ανάγκη σε όλη τη χώρα και τη προσπάθεια #mazisynexizoume για τη στήριξη και ανάκαμψη των πληγέντων από τις καταστροφικές πυρκαγιές του καλοκαιριού.

Οι δύο νέοι μιλάνε γι’ αυτό τους το εγχείρημα και νιώθουν πολύ χαρούμενοι που μέσα από την Τέχνη βοηθούν παιδιά που βρίσκονται σε ανάγκη. Δείτε το σχετικό βίντεο:
Πληροφορίες για το do your pART»!
Η e-δημοπρασία έργων τέχνης με τίτλο «do your pART», μια πρωτοβουλία αποφοίτων της Σχολής Μωραΐτη, στηρίζει την Ένωση «Μαζί για το Παιδί» για δεύτερη συνεχή χρονιά! Οι Αλέξανδρος Δρακινός και Παναγιώτης Θεριανός, απόφοιτοι του ΙΒ (Διεθνές Κέντρο Σπουδών) της Σχολής Μωραΐτη, είναι οι εμπνευστές αυτού του εγχειρήματος που ενθαρρύνει νέους ανθρώπους να χρησιμοποιήσουν την τέχνη τους για καλό σκοπό.
Πρόκειται για μια e-δημοπρασία που λαμβάνει χώρα από τις 12 έως τις 19 Σεπτεμβρίου 2021 μέσα από την ιστοσελίδα www.doyourpart.gr. Δημοπρατούνται περισσότερα από 70 έργα τέχνης φιλοτεχνημένα από μαθητές και απόφοιτους του τμήματος Visual Arts του IB της Σχολής Μωραΐτη καθώς και σπουδαστές Καλών κι Εφαρμοσμένων Τεχνών από άλλα σχολεία. Επιπρόσθετα, τη φετινή χρονιά διατίθεται ένα σχέδιο του διακεκριμένου ζωγράφου Νίκου Χατζηκυριάκου-Γκίκα, ευγενική παραχώρηση του οίκου δημοπρασιών Hellenic Auctions στον οποίο εκφράζουμε θερμές ευχαριστίες.
Όλα τα έσοδα θα διατεθούν για την ενίσχυση του έργου της Ένωσης «Μαζί για το Παιδί» που συμπληρώνει 25 χρόνια προσφοράς σε παιδιά που έχουν ανάγκη σε όλη τη χώρα και τη προσπάθεια #mazisynexizoume για τη στήριξη και ανάκαμψη των πληγέντων από τις καταστροφικές πυρκαγιές του καλοκαιριού.
To 2020, με την πολύτιμη συνεισφορά σας, καταφέραμε να μοιράσουμε σε διάστημα 1,5 μήνα 11,5 τόνους ειδών πρώτης ανάγκης (τρόφιμα, είδη προσωπικής υγιεινής, καθαριστικά κλπ) σε 12 φορείς στηρίζοντας περισσότερα από 1.100 παιδιά.
Λίγα λόγια για το Μαζί για το Παιδί:
Το Μαζί για το Παιδί ξεκίνησε να λειτουργεί στην Ελλάδα το 1996. Πρόκειται για μια ένωση μη-κερδοσκοπικών σωματείων και ιδρυμάτων, που εργάζονται για την ευημερία περισσότερων από 30.000 παιδιών κάθε χρόνο εκ των οποίων τα 10.000 σε συστηματική βάση. Κύριος στόχος της Ένωσης είναι να προσφέρει βοήθεια σε παιδιά και νέους που αντιμετωπίζουν την φτώχεια, την αναπηρία, την κακοποίηση και την αρρώστια. Το 2016 τιμήθηκε με το Αργυρό Μετάλλιο της Ακαδημίας Αθηνών για την κοινωνική του προσφορά.
Περισσότερα στο www.mazigiatopaidi.gr
0 comments on “Πως δύο νεαροί συσπείρωσαν 50 νέους καλλιτέχνες για καλό σκοπό.”