Ζούμε στην εποχή όπου όλοι προσπαθούμε να είμαστε τέλειοι. Να έχουμε την τέλεια εμφάνιση ώστε να είμαστε αρεστοί στους άλλους. Σε αυτό βοηθάει φυσικά ο κατακλυσμός τον social media στην καθημερινότητα μας, μέσα από τα οποία πλασάρεται ως σκοπός ζωής η τελειότητα. Μια λανθασμένη αντίληψη που άθελα μας περνάει και στα παιδιά μας.

Το βιβλίο μιλάει για την Καρλίνα, μια κοπέλα η οποία αναγκάζεται να υποδυθεί μία άλλη μέσα από το τέλειο μακιγιάζ, ντύσιμο, χτένισμα. Όμως η Καρλίνα το μόνο που θέλει είναι να αισθάνεται όμορφα όπως ακριβώς είναι, χωρίς φτιασίδια και ψεύτικα χαμόγελα.
Υπέροχο βιβλίο που μας διδάσκει ότι η τελειότητα δεν υπάρχει, αλλά σημασία έχει κάποιος να είναι ευτυχισμένος έτσι όπως είναι και να κάνει αυτά που τον ευχαριστούν. Ακόμη και η μικρή μου κόρη (5 χρονών), προβληματίστηκε με την ηρωίδα και αναρωτήθηκε για ποιο λόγο η Καρλίνα δεν ήταν ο εαυτός της , κι αυτό λέει πολλά για το συγκεκριμένο βιβλίο.
Περιγραφή βιβλίου
Η Καρλίνα θα ήθελε να µπορεί να ντύνεται
και να φέρεται όπως της αρέσει, αλλά είναι αναγκασµένη να υπακούει
σε αυστηρούς κανόνες και να υποµένει για ατέλειωτες ώρες µακιγιάζ,
χτένισµα και ντύσιµο επειδή πρέπει να είναι τέλεια!
Πρέπει να περάσει στις θαυµάστριές της το µήνυµα
ότι και αυτές πρέπει να γίνουν τέλειες.
Έτσι όµως πρέπει να είναι τα πράγµατα;
Η Καρλίνα δεν συµφωνεί, πιστεύει ότι τα κορίτσια
πρέπει να είναι όπως τα ίδια επιθυµούν.
Θα καταφέρει η Καρλίνα να γίνει ο εαυτός της και να αποδείξει
ότι τα κορίτσια δεν χρειάζεται να είναι τέλεια;
Μπορεί η προσωπική έκφραση να νικήσει
τις κοινωνικές πιέσεις;
Θα το βρείτε εδώ.
Ευχαριστούμε τις εκδόσεις Διάπλαση.
0 comments on “Τέλεια. Από τις εκδόσεις Διάπλαση”