ΒΙΒΛΙΟΠΑΡΟΥΣΙΑΣΕΙΣ Παιδικά

Ο Πούκυ ταξιδεύει στο ελληνικό τραγούδι.

Είμαι πολύ χαρούμενη που σήμερα θα σας παρουσιάσω ένα βιβλίο, ταξιδιάρικο, γεμάτο νότες, μελωδίες τραγούδι και χορό! Ο λόγος για το παραμύθι από τις εκδόσεις Διάπλαση, της Τζούλι Μασίνο, σε εικονογράφηση της Ναταλίας Καπατσούλια: Ο Πούκυ ταξιδεύει στο ελληνικό τραγούδι.

Με μία λέξη εξαιρετικό! Δουλεμένο καταπληκτικά, από τη πρώτη μέχρι τη τελευταία του σελίδα. Ο Πούκυ και η παρέα του ταξιδεύουν απο τη κορυφή της Ελλάδας την Αλεξανδρούπολη, κάνουν στάσεις σε διάφορες πόλεις και νησιά, ενώ καταλήγουν στην Αθήνα όπου το ταξίδι τους τελειώνει, και μαθαίνουν τα μουσικά όργανα κάθε τόπου, όπως και τις μελωδίες. Σε κάθε τους στάση τραγουδούν το τραγούδι του Πούκυ με διαφορετικό ρυθμό, πάντα συνοδευόμενο απο τα μουσικά όργανα της κάθε περιοχής.

Και ώώώώώ…!!! Τί  μαγικό…. κάθε φορά το τραγούδι αλλάζει, παίρνει άλλη μορφή και όλοι μαζί τραγουδούν και χαίρονται…

«να ακούω τα πουλάκια

να χτυπάω παλαμάκια

και όλα τα ζωάκια

με καινούργια φιλαράκια»

Αυτά είναι μόνο λίγα λόγια για το υπέροχο αυτό παραμύθι, που σκοπό έχει να δώσει ώθηση στα παιδιά να ανακαλύψουν τη μουσική, να τα μυήσει στις διαφορετικές μελωδίες κάθε τόπου, τα διαφορετικά μουσικά όργανα και  να γνωρίσει το παιδί την υπέροχη Ελλάδα μας,με την τόσο μεγάλη πολιτιστική κληρονομιά! Τα παιδιά μαγεύονται απο τη μουσική, μαθαίνουν τη γκάιντα , το ζουρνά, το κλαρίνο και τόσα άλλα μουσικά όργανα. Το cd που περιέχεται, είναι τόσο καλοδουλεμένο… αρκεί μόνο να σου πω ότι πάνω απο 20 μουσικοί έπαιξαν τα μουσικά τους όργανα για να δημιουργηθεί αυτό το υπέροχο μελωδικό αποτέλεσμα, που βλέπω να «λιώνει» στο cdplayer του αυτοκινήτου μας!!!

Η εικονογράφηση απλή μα τόσο ονειρική… αρκεί μια μικρή ματιά μόνο, για να καταλάβεις τί εννοώ…

       

Δε χρειάζεται να σου πώ, ότι η μικρή μου ξετρελάθηκε με το παραμύθι, και δε σταματά να με ρωτάει για τα μουσικά όργανα που μέχρι τώρα δεν τα είχε ξανακούσει… και αυτό από μόνο του με κάνει περήφανη που το παιδί μου θέλει να μάθει για τον υπέροχο κόσμο της μουσικής!!! Φυσικά ο Πούκυ έχει αναλάβει αυτό το ρόλο και μέχρι στιγμής τα πάει εξαιρετικά!

Υπέροχη πρόταση για δώρο, μη φοβηθείς να το διαλέξεις ακόμη και για πιο μικρές ηλικίες, οι διαφορετικές μελωδίες θα κάνει ακόμη και τα μικρότερα παιδάκια να μαγευτούν!

Κυκλοφορεί απο τις εκδόσεις Διάπλαση σε καταπληκτική τιμή.

Πάρε μια μικρή γεύση παρακάτω:

Να ευχαριστήσω με τη σειρά μου τις εκδόσεις Διάπλαση, για αυτό το καταπληκτικό δώρο!🙏

🎼 love xoxo 🎼

0 comments on “Ο Πούκυ ταξιδεύει στο ελληνικό τραγούδι.

Σχολιάστε

Ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για την εξάλειψη των ανεπιθύμητων σχολίων. Μάθετε πως επεξεργάζονται τα δεδομένα των σχολίων σας.