Αλμυρά

Πουρές κολοκύθας

Οι κολοκύθες έχουν τη τιμητική τους αυτή την εποχή. Θα τις βρεις σε όλα τα super market, είτε ολόκληρες είτε σε κομματάκια, που για εμένα είναι η εύκολη λύση. Με τη κολοκύθα μπορείς να φτιάξεις αλμυρά και γλυκά πιάτα. Γίνεται ωραιότατη πίτα, σούπα, κέικ κτλ.

Εγώ θα σου δείξω μια συνταγή  για πουρέ κολοκύθας. Η γεύση του, διαφορετική από τον πουρέ πατάτας. Γλυκίζει αρκετά, και με τα κατάλληλα μπαχαρικά η γεύση απογειώνεται. Άσε που είναι ιδανική τροφή για μωρά, με κάποιες παραλλαγές.

Υλικά:

500γρ. κολοκύθα κομμένη

250ml γάλα πλήρες

50ml κρέμα γάλακτος

60γρ.γραβιέρα τριμμένη

Λίγο ελαιόλαδο

Μοσχοκάρυδο, αλάτι, πιπέρι

 

Εκτέλεση:

Ψήνουμε τη κολοκύθα για 1 ώρα, σε ταψί με λίγο λάδι. Αφήνουμε να κρυώσει και  την πολτοποιούμε στο μπλέντερ. (σε αυτό το σημείο μπορούμε να την αποθηκεύσουμε σε σακουλάκια στη κατάψυξη και να τη χρησιμοποιήσουμε όποτε θέλουμε).

Σε κατσαρόλα σε χαμηλή φωτιά, βάζουμε τη κολοκύθα και σταδιακά ρίχνουμε το γάλα και τα μπαχαρικά. Ανακατεύουμε συνεχώς για να μην κολλήσει, μέχρι να πάρει την υφή πουρέ. Τέλος ρίχνουμε τη κρέμα γάλακτος και το τυρί. Ανακατεύουμε και δοκιμάζουμε. Ίσως χρειαστεί να προσθέσουμε αλάτι ή πιπέρι, ανάλογα με τα γούστα μας. Έτοιμος ο γκουρμέ πουρές μας. Πάει τέλεια με μπριζόλα, κοτόπουλο ή οποιοδήποτε κρέας μας αρέσει.

Τώρα, για να φτιάξουμε πουρέ κολοκύθας για το μωρό μας, ακολουθούμε την ίδια διαδικασία, παραλείποντας όμως τα μπαχαρικά, το τυρί και τη κρέμα γάλακτος.

Για δοκιμάστε τον, και πείτε μου αν σας άρεσε!

Photos by 📸 pinterest

Jack-o-lantern Emoji (Twitter Version)

love xoxo

 

 

 

 

 

0 comments on “Πουρές κολοκύθας

Σχολιάστε

Εισάγετε τα παρακάτω στοιχεία ή επιλέξτε ένα εικονίδιο για να συνδεθείτε:

Λογότυπο WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό WordPress.com. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Facebook. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Σύνδεση με %s

Ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για την εξάλειψη των ανεπιθύμητων σχολίων. Μάθετε πως επεξεργάζονται τα δεδομένα των σχολίων σας.

Αρέσει σε %d bloggers: