Μένεις έγκυος στο πρώτο σου παιδί.
Εκστασιασμένη κοιτάζεις το τεστ εγκυμοσύνης, δε μπορείς να το πιστέψεις. Ο άντρας σου το ίδιο. Τα ραντεβού στο γυναικολόγο και οι άπειρες εξετάσεις πάνε κι έρχονται, παρέα με άπειρα ευρώ και απανωτές ερωτήσεις και απορίες. Για την ακρίβεια ο πρώτος αριθμός τηλεφώνου, στα αγαπημένα του κινητού σου, είναι αυτός του γυναικολόγου σου. Πριν περάσει το πρώτο τρίμηνο, δεν το λες σε κανέναν εκτός των γονιών σας. Λίγο ο φόβος αν όλα θα πάνε καλά, λίγο που οι δικοί σου, σε συμβουλεύουν να μην σε ματιάσουν (!!!!!), το μυστικό σου καλά κρατεί. Και οι μέρες προχωρούν, και εσύ ανυπομονείς να στρογγυλέψει η κοιλιά σου, και τη χαϊδεύεις, και μιλάς στο έμβρυο.
Βιβλία όπως, « Τι να περιμένεις όταν είσαι έγκυος», «Η Βίβλος της εγκυμοσύνης» και άλλα παρόμοια, έχουν γίνει η καλύτερη παρέα σου. Οι ναυτίες και οι εμετοί σε ενοχλούν, αλλά τα υπομένεις όλα καρτερικά, γιατί αυτό σημαίνει ότι το μωρό σου μεγαλώνει. Σκορπάς χρόνο και χρήμα ψάχνοντας τα πιο μοδάτα καροτσάκια, κρεβατάκια, ρουχαλάκια, παιχνιδάκια. Και τα τακτοποιείς όλα όμορφα κι ωραία στο βρεφικό δωμάτιο. Και η κοιλιά σου μεγαλώνει, και μεγαλώνει, και εσύ έχεις χρόνο να κοιμάσαι και να ξεκουράζεσαι, αφού αν είσαι εργαζόμενη, τώρα έχεις πάρει την άδεια σου. Κοιμάσαι όσο θες το πρωί, ξανακοιμάσαι το μεσημέρι. Τρως ισορροπημένα, παίρνεις τις βιταμίνες σου, πας βόλτες για να πάρει θέση το μωρό, και κάποια στιγμή έρχεται η ώρα του (πολύωρου) τοκετού.
Συγχαρητήρια! Έγινες πρώτη φορά μαμά!
Μένεις έγκυος στο δεύτερο παιδί σου.
Κοιτάζεις το τεστ εγκυμοσύνης. Ανάμεικτα τα συναισθήματα… από τη μία χαίρεσαι, γιατί πολύ ήθελες να κάνεις αδερφάκι στο νηπιάκι σου, κι από την άλλη φοβάσαι. Πώς θα τα καταφέρεις με 2 παιδιά, πώς θα το πάρει το μεγάλο σου παιδί κτλ. Ο άντρας σου νιώθει μια από τα ίδια, λίγο πιο συγκρατημένος (δε θέλει να σε στρεσάρει περισσότερο). Το λέτε σε γονείς και φίλους, άσε που πριν κλείσεις το πρώτο τρίμηνο, η κοιλιά σου έχει αρχίσει να διαγράφεται. Τα ραντεβού στο γυναικολόγο, είναι και πάλι συχνά, όπως και οι εξετάσεις. Οι απορίες όμως έχουν μειωθεί. Οι εμετοί και οι ναυτίες σε ταλαιπωρούν, περιμένεις πώς και πώς να περάσει το 1ο τρίμηνο να ησυχάσεις.
Διαβάζεις, κυρίως παραμύθια στο νηπιάκι σου, με τίτλους όπως «Το αρκουδάκι που δεν ζήλευε το αδερφάκι του» ή «Αγαπάω και φροντίζω το αδερφάκι μου». Όταν βρίσκεις χρόνο, συνήθως αργά το βράδυ που το παιδάκι σου, επιτέλους, αποφάσισε να κοιμηθεί, γκουγκλάρεις πώς να προετοιμάσεις το μεγάλο σου παιδί, για τον ερχομό του αδερφού του.
Έχεις αρχίσει να πλένεις και να σιδερώνεις τα βρεφικά ρουχαλάκια του πρώτου σου παιδιού, και ξετρυπώνεις από την αποθήκη, ριλάξ, καλαθούνα κτλ. Ενώ παράλληλα λες στο νηπιάκι σου να βγει από τη καλαθούνα, γιατί δεν είναι παιχνίδι, και ελπίζεις να αντέξει μέχρι να γεννηθεί το μωρό! Ο ύπνος σου είναι ανύπαρκτος, αφού το βράδυ σηκώνεσαι τουλάχιστον 2 φορές, γιατί το παιδάκι σου είδε κάποιο κακό όνειρο κτλ…
Παρακαλάς να περάσουν οι μέρες για να γεννήσεις, και ανάμεσα σε συναντήσεις με άλλες μαμάδες από το παιδικό σταθμό ή την απαραίτητη καθημερινή επίσκεψη στη παιδική χαρά, πάς και καμιά γρήγορη βόλτα μπας και γεννήσεις καμιά φορά! Και, ναι…. γεννάς, εννοείται πιο εύκολα και πιο γρήγορα από τη πρώτη!
Συγχαρητήρια, και καλό κουράγιο!
love xoxo
0 comments on “2 εγκυμοσύνες και οι διαφορές τους!”