Food Wednesday

Βουτυρένια μπισκοτάκια με 3 υλικά.

Τα μπισκοτάκια ή κουλουράκια, που θα σου δείξω σήμερα, είναι τα πιο εύκολα που έχεις φτιάξει ποτέ. Φυσικά και τα πιο οικονομικά και ίσως και τα πιο νόστιμα, αν είσαι από αυτούς που τρελαίνονται για μπισκότα που θυμίζουν κρέμα μωρού . Ω, ναι! Μυρίζουν υπέροχα, και να σου πω κάτι; Μεταξύ μας, αν αλλάξεις  λίγο τη συνταγή  ( θα σου δείξω πώς παρακάτω), εύκολα τα λες  και πασχαλινά κουλουράκια! Κανένας δεν θα σου πει το αντίθετο, κανένας δεν θα καταλάβει τη διαφορά..!!

Υλικά:

  • 1 κουτί συμπυκνωμένο ζαχαρούχο γάλα
  • 400 γρ. βούτυρο ανάλατο σε θερμοκρασία δωματίου
  • 4 κούπες αλεύρι για όλες τις χρήσεις

 

Πώς θα τα φτιάξεις:

Χτυπάμε το βούτυρο με το μίξερ να γίνει αφράτο. Προσθέτουμε το ζαχαρούχο. Χαμηλώνουμε την ταχύτητα του μίξερ και προσθέτουμε σιγά σιγά, το αλεύρι μέχρι να ενωθούν όλα τα υλικά. Έτοιμη η ζύμη μας.

Τώρα ή πλάθεις κουλουράκια, με τα δυο χεράκια, σε ότι σχήμα θες, ή απλώνεις τη ζύμη με ένα πλάστη και κόβεις σε σχήματα με κουπάτ. Τα ψήνεις σε προθερμασμένο φούρνο για 16 περίπου λεπτά στις αντιστάσεις. Με αυτό τον τρόπο γίνονται αρκετά μπισκοτένια.

Τώρα, για να τα «πασάρεις» ως πασχαλινά, θα χρησιμοποιήσεις αλεύρι που φουσκώνει μόνο του και θα βάλεις βανίλια για τη γεύση! Έτσι η ζύμη θα θυμίζει πιο πολύ κουλουράκι, θα γίνουν πιο αφράτα και θα μοσχοβολάνε βανίλια, κάτι που αυτόματα θα σου θυμίσει πασχαλινό κουλουράκι γιαγιάς!

Τι λες; Θα τα φτιάξεις; Εγώ λέω οπωσδήποτε!

Photos by 📸 pinterest

love xoxo

0 comments on “Βουτυρένια μπισκοτάκια με 3 υλικά.

Σχολιάστε

Ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για την εξάλειψη των ανεπιθύμητων σχολίων. Μάθετε πως επεξεργάζονται τα δεδομένα των σχολίων σας.