Το μωρό σας κοιμάται στην μήτρα;

Η απάντηση είναι «ναι» και μάλιστα κοιμούνται τις περισσότερες ώρες της ημέρας. Το περπάτημα και όλες αυτές οι κινήσεις που κάνετε στην καθημερινότητά σας, κοιμίζουν το έμβρυο με αποτέλεσμα να κοιμάται το 90% του 24ώρου.

Ωστόσο, ακόμα τα ευρήματα σχετικά με τον ύπνο του εμβρύου στην πρώιμη εγκυμοσύνη δεν είναι πολλά. Έρευνα του 2008 μελέτησε ηλεκτροκαρδιογραφήματα εμβρύων για να συγκρίνουν τις συνήθειες ύπνου μωρών στη μήτρα και μετά τη γέννησή τους. Οι ερευνητές ανακάλυψαν ότι τα μοτίβα του ύπνου αναπτύσσονται ήδη από το περιβάλλον της μήτρας, για αυτό και τα μωρά που κοιμόντουσαν περισσότερο κατά τη διάρκεια της εγκυμοσύνης, είχαν καλύτερες συνήθειες ύπνου και μετά τον τοκετό. Στο σημείο αυτό να σημειώσουμε ότι ο ύπνος δεν είναι απαραίτητος μόνος για ξεκούραση, αλλά και για την υγιή ανάπτυξη του παιδιού.

Έρευνα του 2018αναφέρει ότι τα μωρά βιώνουν την REM φάση του ύπνου και αυτό τους επιτρέπει να εξοικειωθούν με το περιβάλλον γύρω τους και επίσης διεγείρει την ανάπτυξη και την δραστηριότητα του εγκεφάλου.

Μετά από μελέτες, οι ειδικοί έχουν καταλήξει ότι υπάρχουν τέσσερα στάδια ύπνου που βιώνει το μωρό. Το πρώτο και το δεύτερο περιλαμβάνουν τον ελαφρύ ύπνο, ενώ το τρίτο και τον τέταρτο τον πιο βαθύ και ευεργετικό ύπνο.

Τι μπορεί να κάνει το μωρό να κοιμηθεί στη μήτρα;

Οι κινήσεις της εγκύου

Στη μήτρα το έμβρυο αισθάνεται ασφάλεια και ζεστασιά. Οι κινήσεις που κάνετε μέσα στη μέρα, νανουρίζουν το έμβρυο και το κάνουν να κοιμηθεί πιο εύκολα.

Συγκεκριμένες τροφές

Οι τροφές που καταναλώνετε μέσα στη μέρα μπορούν να επηρεάσουν τον ύπνο του μωρού στη μήτρα. Για παράδειγμα η αυξημένη κατανάλωση ζάχαρης ή καφεΐνης δεν βοηθά το έμβρυο να κοιμηθεί, ενώ το ακριβώς αντίθετο συμβαίνει εάν ακολουθείτε μία ισορροπημένη και υγιεινή διατροφή.

Οι λευκοί ήχοι

Οι μόνοι ήχοι που μπορεί να ακούσει ένα μωρό στη μήτρα είναι αυτοί των καρδιακών παλμών σας, του αμνιακού υγρού και των υγρών σου σώματος. Οι ήχοι αυτοί ανήκουν σε αυτούς που ονομάζουμε λευκούς θορύβους οι οποία θεωρούνται ότι ηρεμούν το μωρό και το βοηθούν να κοιμηθεί.

Πηγή: mothersblog.gr

0 comments on “Το μωρό σας κοιμάται στην μήτρα;

Σχολιάστε

Εισάγετε τα παρακάτω στοιχεία ή επιλέξτε ένα εικονίδιο για να συνδεθείτε:

Λογότυπο WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό WordPress.com. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Facebook. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Σύνδεση με %s

Ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για την εξάλειψη των ανεπιθύμητων σχολίων. Μάθετε πως επεξεργάζονται τα δεδομένα των σχολίων σας.

Αρέσει σε %d bloggers: